torsdag 11. mars 2010

God nettsideskikk

Utforming av gode nettsider er spennende og gir nye muligheter men og begrensninger. Det er viktig at du tenker på at det du publiserer gir deg muligheter til å sette sammen tekst med lyd og bilder - det som er viktig er at du tenker på hvilket utstyr besøkende bruker for å se dine nettsider. Du må derfor tilpasse utformingen av dine sider til visse standarer for å være sikker på at sidene skal vises slik du ønsker.

Før du starter å utforme sidene dine må du tenke på hvilket formål nettstedet skal ha.

Når en ser på de mulighetene internett gir og den enorme mengden med stoff en kan finne er det viktig å avgrense men og å lage spennende og aktuelle innlegg.

I den daglige undervisningen benytter jeg ulike ressurser som Youtube, NRK TV, Winespectators filmbibliotek, Aperitiff, Vinforum, Vinmonopolet, Arcus,NDLA's sider og ulike forlags hjemmesider for å nevne noen.

Viktig at de nettstedene en benytter gir korrekt og oppdatert informasjon.

Jeg kunne tenke meg å prøve ut blogg som verktøy for å få elevene til utveksle og kommentere hverandres arbeid.

2 kommentarer:

  1. Internett gjev oss mykje spennande som vi kan nytte i undervisninga vår. Kunsten er å kunne finne gode søkje ord, slik at vi kan komme fort til sider elelr tema som vi ønskjer å finne fagstoff i. Men å finne fagstoff på internett kan og vere ein tidstjuv, då vi kan bruke mykje tid før vi finn akkurat det vi er ute etter. Har ein litt bakgrunnskunnskap om temaet, er ein nok flinkare til å vurdere kva som er gode sider og ikkje så gode sider. Finn ein gode sider kan netvibes eller fronter vere gode ressurser, der kan ein leggje inn lenkjer eller RSS til sida, slik at det er enklt å finne dei ved ei seinare anledning.

    SvarSlett
  2. Trur det er viktig som du seier at ein er seg medviten på kven ein vender seg til, og kva ein vil skal vere føremålet før ein set i gang arbeidet med å sette saman stoff frå nettet. Det er jo ikkje alt som høver for alle:) Ulike pedagogiske innfallsvinklar er òg nyttig å tenkje gjennom.

    SvarSlett